روغن کنجد و آفتابگردان دو روغن خوراکی معروفی هستند که از هر دو برای آشپزی و مصارف خوراکی استفاده می شود. یکی گران و پر از خواص درمانی و دیگری ارزان و پرکاربرد. ممکن است خیلی از مصرف کنندگان ندانند که از میان این دو روغن کدام یک برای مصارف مختلف خوراکی مناسب تر است و باید کدام را انتخاب کنند.
در این مطلب ما دو روغن طبیعی آفتابگردان و کنجد را از جهات مختلف با هم مقایسه کرده ایم و در نهایت روغن مناسب برای آشپزی و مصارف مختلف خوراکی را معرفی نموده ایم. تا انتها ما را همراهی کنید.
خواص و ویژگی های روغن کنجد
روغن کنجد از نظر کیفیت، خاصیت و ویژگی های درمانی در میان روغن های گیاهی سرآمد است. نام ملکه روغن های گیاهی هم به همین دلیل روی روغن کنجد گذاشته شده است. این روغن طبیعی و سالم نه تنها برای بدن ضرر ندارد بلکه باعث حفظ سلامتی و بهبود برخی مشکلات و بیماری ها نیز می شود.
روغن کنجد کلسترول ندارد و دارای مقادیر زیادی چربی غیراشباع است که به بهبود چربی خون کمک می کند. روغن کنجد سرشار از املاح معدنی نظیر مس، کلسیم، آهن و منیزیم است و ویتامین E و آنتی اکسیدان ها به وفور در آن وجود دارد.
استفاده از روغن کنجد در آشپزی و طبخ غذا بسیار توصیه می شود. در عین حال حرارت پذیری بالای روغن کنجد به شما اجازه می دهد از آن برای سرخ کردن غذا در حرارت مناسب هم استفاده کنید.
به طور خلاصه خواص و ویژگی های زیر برای روغن کنجد مطرح است.
- روغن ارگانیک و طبیعی
- خواص درمانی زیاد
- دارای عطر و مزه دلنشین
- دارای چربی اشباع پایین
- بدون کلسترول
- نقطه دود ۲۳۲ درجه سانتی گراد
- قابل استفاده در آشپزی (پخت و پز، سرخ کردن و …)
- قیمت بالا نسبت به روغن های دیگر
خواص و ویژگی های روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان روغنی گیاهی همچون روغن کنجد است که از دانه های آفتابگردان تولید می شود. این روغن کلسترول ندارد و مقدار چربی اشباع شده آن پایین است. در مقابل چربی اشباع نشده آن درصد بالایی دارد که این به حفظ سلامت بدن کمک می کند.
این روغن با مصارف عادی برای قلب و عروق زیان قابل توجهی ندارد و می توان با خیال راحت نوع طبیعی و ارگانیک آن را مصرف کرد. روغن آفتابگردان جزء روغن های دارای طعم خنثی یا ملایم است و با استفاده از آن طعم غذا تغییری نمی کند.
در روغن آفتابگردان اسید چرب امگا ۶ زیادی وجود دارد که به سلامتی قلب کمک می کند. همچنین این روغن گیاهی حاوی منابع خوبی از ویتامین E است که جزء ضروریات بدن می باشد. روغن آفتابگردان در حرارت پذیری جزء روغن های درجه یک است و می توان با خیال آسوده از آن برای سرخ کردن غذا استفاده کرد.
به طور خلاصه خواص و ویژگی های زیر برای روغن آفتابگران مطرح است.
- روغن ارگانیک و طبیعی
- دارای طعم خنثی یا ملایم
- دارای چربی اشباع پایین
- بدون کلسترول
- نقطه دود ۲۵۲ درجه سانتی گراد
- قابل استفاده در آشپزی (پخت و پز، سرخ کردن و …)
- قیمت پایین
مقایسه روغن کنجد و آفتابگردان
برای درک بهتر ویژگی های هر دو روغن در این بخش بر اساس توضیحات ارائه شده در بالا ویژگی های هر دو روغن در قالب جدول مقایسه ای خدمت شما ارائه شده است.
ویژگی | روغن کنجد | روغن آفتابگردان |
طبیعی و ارگانیک | بله | بله |
خواص درمانی | زیاد | کم |
طعم و مزه | دارای طعم و مزه کنجد | دارای مزه خنثی (بدون مزه) |
میزان چربی اشباع | پایین | پایین |
میزان کلسترول | بدون کلسترول | بدون کلسترول |
نقطه دود | ۲۳۲ درجه سانتی گراد | ۲۵۲ درجه سانتی گراد |
موارد مصرف | پخت و پز، سرخ کردن، تهیه دسر | پخت و پز، سرخ کردن، تهیه دسر |
قیمت | بالا | پایین |
روغن آفتابگردان برای مصرف بهتر است یا روغن کنجد؟
با توضیحات ارائه شده در بالا به خوبی می توان تشخیص داد که کدام روغن برای مصارف خوراکی مناسب است. بر همین اساس ما در جمع بندی ویژگی روغن ها آنها را برای مصارف مختلف خوراکی اولیت بندی کرده ایم و روغن مناسب برای هر نوعی از مصرف را معرفی نموده ایم.
– پخت و پز و آشپزی: روغن کنجد به دلیل خواص درمانی بسیار طبیعتا در اولویت مصرف قرار دارد. اگر با قیمت بالای آن و مزه خاصش مشکلی ندارید بهتر است از روغن کنجد برای طبخ غذاهای مختلف استفاده کنید و از خواص آن بهره مند شوید.
– سرخ کردن: هر دو روغن نقطه دود بالایی دارند و می توان از هر دو برای سرخ کردن استفاده کرد اما روغن آفتابگردان نقطه دود بالاتری دارد و برای سرخ کردن در زمان طولانی تر یا دمای بیشتر توصیه می شود از روغن آفتابگردان استفاده کنید. ضمن این که روغن آفتابگردان طعم خنثی دارد و مزه غذا را تغییر نمی دهد.
– تهیه دسر (سالاد، کیک و …): در تهیه دسر چون میزان مصرف روغن چندان زیاد نیست تفاوتی ندارد از کدام روغن استفاده شود. اگر بو و مزه روغن کنجد برای شما دلنشین است پس خوب است که از آن در تهیه دسر استفاده کنید تا مزه دسر شما تغییر کند. اگر هم تمایل به این کار ندارید باید از روغن آفتابگردان که بدون مزه است استفاده کنید.
جمع بندی
روغن کنجد و روغن آفتابگردان دو روغن گیاهی خوراکی هستند که هر یک خواص و ویژگی های خاص خود را دارند و از هر دو می توان برای تهیه غذا استفاده کرد. روغن کنجد روغنی پرخاصیت اما گران است که طعم خاصی هم دارد. روغن آفتابگردان روغنی ارزان اما بدون مزه است. بر اساس شرایط خود می توانید یکی از دو روغن را برای تهیه غذا و آشپزی انتخاب کنید.
اگر قصد خرید روغن سرخ کردنی سالم و طبیعی دارید پیشنهاد ما روغن های خوراکی داتام است. روغن های خوراکی و سرخ کردنی داتام با کیفیت عالی از بهترین دانه های روغنی تهیه شده اند که سلامت شما و خانواده را تضمین می کند.
ما را در دیگر رسانه ها دنبال کنید:
بدون دیدگاه