غذاهای سرخ کردنی با آن طعم دلنشین خود و تردی که زیر دندان ایجاد می کنند هر انسان گرسنه ای را شیفته خود می کند. خیلی از کدبانوها تمایل دارند برای در امان ماندن از امراض ناشی از مصرف روغن سرخ کردنی ناسالم از روغن های طبیعی مثل روغن کنجد استفاده کنند. برخی هم پا را فراتر گذاشته و روغن ارده کنجد را برای سرخ کردن انتخاب می کنند.
در مورد سرخ کردن غذا با روغن کنجد که حرفی باقی نمانده است و همه می دانند که این روغن گزینه ای عالی برای سرخ کردن است. اما در مورد سرخ کردن با روغن ارده کنجد هنوز ابهاماتی وجود دارد. ممکن است افرادی در مورد استفاده از روغن ارده برای سرخ کردن غذا اطلاعات کاملی نداشته باشند.
ما در این مطلب این موضوع را بررسی کرده ایم و برای ابهامات آن پاسخی قانع کننده ارائه نموده ایم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
روغن ارده کنجد چیست و چه تفاوتی با روغن کنجد دارد؟
روغن ارده یا روغن ارده کنجد روغنی است که به صورت مستقیم از دانه های کنجد استخراج نمی شود بلکه از خمیری به نام ارده کنجد استخراج می شود. روغن کنجد صورت مستقیم از دانه های کنجد تولید می شود؛ دقیقا همچون دیگر روغن های گیاهی. کنجد در دستگاه پرس وارد می شود و تحت فشار قرار می گیرد. وارد شدن فشار زیاد به دانه ها باعث می شود روغن کنجد از داخل آنها خارج شود. این روش تولید روغن کنجد است.
اما روغن ارده کنجد اینطور تولید نمی شود بلکه ابتدا دانه های کنجد پوست گیری می شوند. سپس روی حرارت قرار گرفته و کمی تفت داده می شوند تا برشته شوند. پس از آن دانه های کنجد آسیاب شده و در ترکیب با مقداری آب به ارده کنجد تبدیل می شوند. حالا به عنوان آخرین مرحله خمیر ارده در دستگاه پرس قرار گرفته و در زیر فشار روغن آن خارج می شود. این روغن همان روغن ارده کنجد است.
همانطور که مشاهده کردید فرآیند تولید این دو روغن کاملا متفاوت است با این منشا تولید هر دو دانه های کنجد است.
آیا روغن ارده کنجد برای سرخ کردن غذا خوب است؟
بله، روغن ارده کنجد همچون روغن کنجد یک روغن طبیعی و سالم است که خواص و فواید بسیاری دارد و استفاده از آن برای سرخ کردن غذا با حرارت ملایم یا پخت و پز بسیار خوب است. روغن ارده کنجد به دلیل داشتن نقطه دود بالا به آشپز اجازه می دهد مواد غذایی را به صورت ایمن در حرارت ملایم سرخ کند و نگران سوختن روغن نباشد.
روغن ارده اگرچه از نظر نحوه تولید با روغن کنجد متفاوت است اما تمام خواص و فواید آن را در خود دارد و مصرف آن در غذا انسان را از فواید بسیار آن بهره مند می کند. از این جهت تفاوتی میان روغن کنجد و روغن ارده کنجد برای استفاده در غذا یا سرخ کردن وجود ندارد.
حتی برخی اطباء طب سنتی بر این باور هستند روغن ارده کنجد دارای حرارت پذیری بالاتری نسبت به روغن کنجد است و از این جهت گزینه بهتری برای سرخ کردن غذا می باشد. در یک کلام خلاصه این که روغن ارده یک روغن سرخ کردنی مناسب است که کاملا سالم و طبیعی است.
دلایلی که سرخ کردن غذا با روغن ارده را تایید می کند
توصیه به مصرف روغن کنجد برای سرخ کردن غذا بر اساس دلایل علمی و منطقی عنوان شده است که در این بخش برخی از آن دلایل ذکر شده است که حتما برای شما مفید است.
دلیل ۱. نقطه دود مناسب
برای سرخ کردن غذا چیزی که بسیار اهمیت دارد نقطه دود روغن است. نقطه دود به زبان ساده یعنی میزان حرارتی که روغن می تواند تحمل کند. هرچه این حرارت بیشتر باشد روغن برای سرخ کردن ایمن تر است. روغن کنجد جزء روغن های دارای نقطه دود بسیار بالا است که برای سرخ کردن غذا بسیار مناسب است.
روغن ارده کنجد هم تقریبا شبیه به روغن کنجد است با این تفاوت که پیش از روغن گیری پوست آن گرفته شده است. لذا نقطه دود روغن ارده برابر یا کمی بالاتر از نقطه دود روغن کنجد است. اگرچه برخی از اطباء طب سنتی بر این باور هستند که به دلیل این که قبل از روغن گیری از ارده، کنجد آن تفت داده می شود روغن حال از آن نیز حرارت پذیری بالاتری نسب به روغن کنجد دارد.
دلیل ۲. خواص و فواید درمانی بسیار
روغن کنجد و روغن ارده جزء بهترین و پرخاصیت ترین روغن های خوراکی گیاهی هستند که می توان از آن در طبق غذا استفاده کرد. روغن کنجد به ملکه روغن ها مشهور است که این به دلیل فواید و خواص درمانی بسیاری است که در دل این دانه های روغنی وجود دارد.
روغن ارده هم تمام خواص درمانی روغن کنجد را دارد و می توان با استفاده از آن در پخت غذا یا سرخ کردن از این خواص بهره مند شود.
دلیل ۳. طعم و مزه خوب
روغن طبیعی و اصل دارای عطر و مزه بسیار دلنشینی است. چیزی که در روغن ارده و روغن کنجد به خوبی احساس می شود. روغن ارده کنجد طعم و مزه طبیعی دانه های کنجد را دارد و ریختن آن در غذا یا سرخ کردن مواد غذایی با آن باعث می شود این عطر و مزه دلنشین وارد غذای شما شود.
چه چیزی بهتر از این که غذای شما به طعم جذاب دانه های کنجد آراسته شود.
جمع بندی
روغن ارده کنجد جزء روغن های طبیعی و سالم است که به دلیل داشتن نقطه دود بالا، خواص بی شمار و عطر و مزه دلنشین گزینه ای عالی برای سرخ کردن غذا است. شما می توانید با خیال راحت از روغن ارده کنجد برای سرخ کردن غذا استفاده کنید و نگران سوختن روغن یا مضر شدن غذا نباشید.
اگر قصد خرید روغن سرخ کردنی سالم و طبیعی دارید پیشنهاد ما روغن های مخصوص سرخ کردن داتام است.
بدون دیدگاه